کلینیک کم بینایی
کلینیک Low Vision بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی نور اولین کلینیک تخصصی کم بینایی است، که در ایران تأسیس شده است. این مرکز افتخار دارد تا در کنار استفاده از نیروهای متخصص و با تجربه در امر کم بینایی، تمامی امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای معاینه و اصلاح الگوی زندگی بیماران کم بینا را در کنار هم فراهم نموده و امید دارد تا بتواند شرایط زندگی و کاری بهتری را برای این گروه از بیماران تأمین نماید.
کلینیک PROSE
مجموعه فوق تخصصی چشم پزشکی نور یکی از یازده مرکز درسراسر جهان است که با همکاری بنیاد بوستون کشور آمریکا اقدام به راه اندازی کلینیک PROSE نموده و این پروتز را ارئه می دهد.
این کلینیک در منطقه خاورمیانه و کشور ایران منحصر بفرد بوده و افتخار دارد که می تواند خدمت مدرن و پیشرفته را به بیماران ارائه دهد.
کلینیک لنز
کلینیک لنز تماسی بیمارستان چشم پزشکی نور با به کارگیری پرسنل کارآزموده و مجرب و دسترسی به طیف وسیعی از لنزهای درمانی و زیبایی، پذیرای مراجعین گرامی می باشد.
انواع لنزهای نرم ارائه شده در این کلینیک عبارتند از:
لنزهای نرم زیبایی
لنزهای نرم شماره دار: در این مرکز علاوه بر لنزهای نرم معمولی لنزهای نرم "توریک" نیز عرضه می شود. این لنزها علاوه بر دوربینی و نزدیک بینی، آستیگماتیسم را هم تا حدودی اصلاح می کنند.
لنزهای نرم دوکانونی (bifocal) : این لنزها برای اصلاح پیرچشمی مورد استفاده قرار می گیرد و در افراد بالای 40 سال، به جای عینک مطالعه به کار می روند.
انواع لنزهای سخت : لنزهای سخت که معمولاً برای اصلاح دید در آستیگماتیسم بالا، قوزقرنیه یا نامنظمی قرنیه مورد استفاده قرار می گیرند در ابعاد و اندازه های مختلف در این کلینیک در دسترس می باشند. وجود انواع مختلف لنزهای آزمایشی، به ما این امکان را می دهد که حتی در اکثر موارد نامنظمی شدید قرنیه، بتوانیم با انتخاب لنز سخت مناسب، دید مناسبی را به بیماران هدیه کنیم.
انواع لنزهای ترکیبی (هیبریدی) : این لنزها که از ترکیب لنزهای سخت و نرم ساخته شده است، گزینه ای بسیار مناسب برای افراد مبتلا به نامنظمی قرنیه یا قوزقرنیه است که قادر به تحمل لنزهای سخت معمولی نیستند.
لنزهای اسکرال : این نوع لنزها برای اصلاح نامنظمی های بسیار شدید قرنیه و کراتوکونوس های بسیار پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرند.
PROSE: پروز نوعی پروتز لنز مانند است که برای درمان نامنظمی های بسیار شدید، خشکی شدید چشم، التهاب های مزمن سطح کره چشم و ناهنجاری های شدید پلک و ملتحمه مورد استفاده قرار می گیرد. بیمارستان چشم پزشکی نور مفتخر است که تنها کشور خاورمیانه می باشد که مجوز استفاده از این وسیله را در اختیار دارد.
کلینیک کراتوکونوس (قوز قرنیه)
کراتوکونوس یا قوز قرنیه یک بیماری چشمی پیش رونده است که معمولاً در سنین نوجوانی و اوایل جوانی آغاز میشود و به تدریج تا سن حدود 35-40 سالگی پیشرفت میکند. در این بیماری قرنیه فرد تدریجاً نازک شده، حالت نامنظم به خود میگیرد. در حالت طبیعی ساختمان قرنیه به صورت بخشی از یک کره است، اما در فرد مبتلا به کراتوکونوس، قرنیه به تدریج رو به جلو برآمده شده، حالت مخروطی پیدا میکند. از آنجا که قرنیه مهم ترین سطح انکساری چشم میباشد، نامنظمی ایجاد شده در سطح قرنیه بر انکسار نور ورودی به چشم تاثیر منفی گذاشته، باعث کاهش کیفیت تصویر ایجاد شده بر روی شبکیه میگردد. این بیماری در اکثر موارد دو طرفه است، گرچه ممکن است شدت آن در دو چشم تفاوت زیادی با یکدیگر داشته باشد.
براساس مطالعات انجام گرفته، قوز قرنیه در ایران شایعتر از سایر کشورهای جهان است. همچنین شیوع این بیماری در مناطق مختلف کشور یکسان نیست. به نظر میرسد که شرایط اقلیمی و همچنین تفاوتهای نژادی و ژنتیک در بروز این تفاوت موثر باشد.
یک مشکل اساسی در تشخیص قوز قرنیه آن است که در مراحل ابتدایی، بیماری حالت نهفته دارد و مشکل چندانی ایجاد نمیکند، اما در طول زمان پیشرفت کرده و باعث بروز اختلال جدی در بینایی میگردد. در مراحل اولیه بیماری، ممکن است تنها مشکل بیمار تغییر مداوم شماره ی عینک، دوبینی، هاله بینی و یا حساسیت به نور باشد، اما با پیشرفت بیماری و تشدید نامنظمی قرنیه، به تدریج دید فرد متبلا بدتر و بدتر خواهد شد.
از آنجا که این بیماری در طول زمان پیشرفت میکند، تشخیص به هنگام و اقدامات درمانی به موقع در کنترل آن اهمیت اساسی دارد. معاینه دقیق و کامل چشم، تصویربرداری قرنیه با تکنیکهای مختلف توپوگرافی و بررسی سوابق خانوادگی میتواند در تشخیص زودرس قوز قرنیه مفید باشد. البته در حال حاضر هیچ «درمان» قطعی شناخته شدهای برای این بیماری وجود ندارد، اما به مدد پیشرفتهای سریعی که در عرصه چشم پزشکی رخ داده است همه ساله روشهای موثرتری برای کنترل این بیماری ارایه میگردد که هر یک از این روشها در مرحله ای خاص از بیماری مفید و کارآمد است.
در مراحل اولیه بیماری، استفاده از لنز تماسی میتواند به بیمار کمک کند. به این منظور لنزهای تماسی مختلفی طراحی شده است که هدف اصلی از کاربرد همة آنها پوشش دادن نامنظمیهای سطح قرنیه و ایجاد یک سطح اپتیکی مناسب بر روی چشم میباشد. لنزهای سخت نفوذپذیر نسبت به گاز (RGP)، لنزهای ترکیبی (مثل Clear Kone) و لنزهای اسکلرال از جمله PROSE همگی میتوانند در مراحل مختلف بیماری به اصلاح دید بیمار کمک کنند. البته باید توجه داشت که استفاده از لنز تماسی تنها به بهبود دید فرد کمک میکند و با این روش، روند بیماری متوقف نمیشود.
یکی دیگر از روشهای درمانی این بیماری، کاشت رینگ داخل قرنیه است. کاشت رینگ میتواند بخش عمدهای از نامنظمیهای ایجاد شده در سطح قرنیه را اصلاح کند و مشکل را تا حد زیادی بهبود بخشد.
یکی از تحولات مهم در درمان کراتوکونوس، انجام Cross Linking قرنیه میباشد که در حال حاضر تنها درمان شناخته شدهای است که میتواند روند پیشرفت قوز قرنیه را متوقف کند. در این روش درمانی با استفاده از یک سری تغییرات شیمیایی، بافت قرنیه تقویت شده، استحکام آن افزایش پیدا میکند و در نتیجه روند پیشرفت بیماری تا حد زیادی کند میگردد.
در نهایت در موارد پیشرفته که هیچ یک از روشهای درمانی فوق نتواند به بهبود دید فرد کمک کند، استفاده از پیوند قرنیه ضرورت مییابد.
انتخاب هر یک از این روشهای درمانی در هر یک از مراحل بیماری و ترکیب مناسب دو یا چند روش درمانی، فرآیندی است که به ارتباط نزدیک پزشک و بیمار، تجربه و مهارت چشم پزشک و دسترسی به امکانات مناسب تشخیصی و درمانی بستگی دارد.
بیمارستان فوق تخصصی چشم پزشکی نور افتخار دارد که با در اختیار داشتن پیشرفته ترین امکانات تشخیصی و دسترسی به بهترین تکنیکهای درمانی کراتوکونوس، برای ارایه بهترین خدمات به بیماران، اقدام به راهاندازی کلینیک تخصصی کراتوکونوس نموده است. در این کلینیک، چشم پزشکان حاذق فوق تخصصی قرنیه پذیرای بیماران میباشند؛ به این ترتیب امکان انجام مشاوره، تشخیص و درمان، به راحتی برای بیماران فراهم گردیده است.
همچنین بخش لنز بیمارستان چشم پزشکی نور، با دسترسی به طیف وسیعی از لنزهای اختصاصی کراتوکونوس، آماده ارایه خدمات به بیماران گرامی میباشد.
امیدواریم با ارایه بهترین و بالاترین سطح خدمات در کلینیک کراتوکونوس بیمارستان چشم پزشکی نور، بتوانیم به بیماران کراتوکونوسی کمک کنیم تا دید بهتر و زندگی آسودهتری داشته باشند. با ما تماس بگیرید.
تلفن نوبت دهی 24 ساعته: 82400-021
کلینیک یووئیت
مجموعه نور از سال 1390 نخستین کلینیک فوق تخصصی یووئیت در ایران را با هدف تمرکز تشخیص و درمانِ بیماران مبتلا به بیماریهای التهابی چشم راهاندازی نمود. همکاری پزشکان فوقتخصص یوئیت به همراه بهره گیری از خدمات پیشرفته پاراکلینیک مجموعه نور نظیر Laser Flare Photometry و سیستمهای پیشرفته آنژیوگرافی و ...) امکان ارائه خدماتی منحصر به فرد به بیماران را فراهم نموده است.
هماکنون درمانهای مدیکال اختصاصی نظیر رژیمهای ایمونوساپرسیو، به کارگیری عوامل بیولوژیک، تزریقهای داخل چشمی و لیزرتراپی در کنار درمانهای جراحی در این کلینیک به کار گرفته میشود.