مجله پزشکی و سلامت

تغذيه صحيح


تغذيه درست در عمل كاريست دشوار. اين سختي بيشتر مربوط به كنارگذاشتن عادت‌هاي كهن و سالهاي سال شيوه تغذيه نادرست است. اما تغذيه سالم حتما به معناي صرف نظركردن ازخوردني‌هاي دوست داشتني و لذيذ نيست. اصل مطلب رعايت حد و مرز در خوراك است. اين مقاله دربرگيرنده ده دستور در جهت چگونگي تغذيه درست مي‌باشد.

متنوع بخوريم!

متنوع و به اندازه خورده و به تناسب در تركيب مواد غذايي بايكديگر توجه كنيم.

در روز چندين بار غلات و به اندازه كافي سيب زميني بخوريم!

نان- ماكاروني-برنج- غلات و سيب زميني منبع ويتامين‌ها و مواد معدني و fiber هستند و درعين حال كم چربي مي‌باشند.

درمورد سبزيجات و ميوه- اصل پنج بار در روز را فراموش نكنيم!

مصرف پنج بار ميوه و سبزيجات در روز ايده‌ال است. بهتر است كه اين محصولات - تازه مصرف شده و يا در صورت امكان خيلي كم وكوتاه پخته شده باشند. يك بار از اين پنج بار، آب ميوه مصرف كنيم.

روزانه به اندازه كافي- لبنيات و حداقل يكبار در هفته ماهي بخوريم.گوشت و تخم مرغ هم به اندازه مصرف كنيم!

لبنيات و ماهي مواد غذايي زيادي مثل كلسيم در بردارند. ماهي منبع يد و selenium و omega 3 مي‌باشد. گوشت به‌خاطر درصد زياد آهن و ويتامين هاي B1 - B6 و B12 اهميت دارد. مصرف 300 تا 600 گرم گوشت درهفته معمولا كافيست. در صورت مصرف گوشت و لبنيات - نوع كم چربي آن پيشنهاد مي‌شود.

چربي - كم مصرف كنيم و از مواد پرچربي صرف نظر كنيم!

مصرف زياد چربي باعث چاقي شده و مي تواند ناراحتي‌هاي قلبي و سرطان را به دنبال داشته باشد. 70 تا 90 گرم چربي در روز - آنهم در صورت امكان روغن ويا چربي هاي گياهي كافي خواهدبود. فراموش نكنيم كه مقدار زيادي چربي نامرئي در محصولات گوشتي-مثل سوسيس و كالباس- و شيريني ها و شكلات ها و محصولات لبنياتي وجود دارد...
منبع: http://asp.irteb.com

 

دیدگاه شما

0

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
 

نمک
نمک

07 اسفند 1398

چگونه ارزش تغذيه اي فست فود را افزايش دهيم؟
چگونه ارزش تغذيه اي فست فود را افزايش دهيم؟

06 اسفند 1398

چربي ها و روغن هاي خوراكي
چربي ها و روغن هاي خوراكي

06 اسفند 1398

غذای سالم
غذای سالم

07 دی 1398

تغذيه در سفر
تغذيه در سفر

07 دی 1394