مجله پزشکی و سلامت

نقش تغذيه در پيشگيري از پوكي استخوان


بافت استخوان بافتي كاملا" زنده است و بطور دائم در حال تغيير و تحول و نو شدن است. بنابراين بايد مواد مغذي و آلي مورد نياز بافت استخواني در بدن موجود باشد.. مهمترين عوامل تغذيه اي موثر عبارت است از:

·         كلسيم دريافتي

·         ويتامين D

·         پروتئين دريافتي

·         مصرف نمك

·         ‌مصرف الكل و سيگار

·         مصرف قهوه

توصيه ها و مراقبتهاي تغذيه اي در پوكي استخوان:

1-      وزن مطلوب بدن از طريق دريافت ميزان كالري كافي تامين شود.

2-      كلسيم به ميزان كافي (حداقل 1000 ميلي گرم روزانه) دريافت شود.

3-      ويتامين D (حدود 600 واحد بين المللي در روز) دريافت شود.

4-      استفاده از نور مستقيم خورشيد به مدت 15 تا 30 دقيقه در روز توصيه مي شود.

5-      در صورت دريافت رژيم پر فيبر، كلسيم نيز بيش از نياز توصيه شده مصرف شود.

6-      در دوران حاملگي و شيردهي دريافت كلسيم افزايش يابد.

7-      به جاي روغن هاي جامد از انواع روغنهاي غير اشباع مثل آفتابگردان، ذرت، زيتون مصرف شود.

8-      نوشابه هاي طبيعي مانند آبميوه، دوغ و انواع شربتها بجاي نوشابه هاي كافئين دار مانند انواع كولاها، قهوه جايگزين شود.

9-      مصرف انواع ماهيها بويژه ساردين و كليكا بعنوان منابع غني از پروتئين، كلسيم، روي، فلوئور، ويتامين D توصيه مي شود.

 مصرف نوشابه هاي گازدار جذب كلسيم را مختل مي كند دوغ كم نمك بهترين نوشابه جايگزين است كه حاوي كلسيم نيز مي باشد..

دكتر زهرا عبداللهي – متخصص تغذيه

دفتر بهبود تغذيه جامعه ، معاونت بهداشت

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي

 

دیدگاه شما

0

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
 

تغذيه در بيماري هاي استئوپروز
تغذيه در بيماري هاي استئوپروز

06 دی 1394

عوامل موثر در بروز پوكي استخوان
عوامل موثر در بروز پوكي استخوان

06 دی 1394

پوكي استخوان چيست؟
پوكي استخوان چيست؟

06 دی 1394

پوکی استخوان در 30نکته
پوکی استخوان در 30نکته

06 دی 1394

پوكي استخوان اپيدمي خاموش قرن
پوكي استخوان اپيدمي خاموش قرن

03 دی 1394