مدیکال نت - دانشنامه داروهای پزشکی

کلیدواژه:
  

امولسيفايد چرب

نام لاتین: EMULSIFIED FAT

  • گروه دارویی: تأمين‌كننده كالرى و موادغذائى
  • گروه شیمیایی: تري‌گليسريد
تاریخ ایجاد: 1394/08/11 آخرین ویرایش: 1394/08/11 بازدید: 955

icon مکانیسم اثر

اين تركيب مخلوطى از تري‌گليسريدهاى خنثى (عمدتاً اسيدهاى چرب اشباع‌نشده) است و اسيدهاى چرب عمده موجود عبارت است از: امولسيون اسيد استئاريك، اسيد پالميتيك، اسيدلينولنيك، اسيد لينولئيك، اسيد آراشيدونيك.

iconموارد مصرف

پيشگيرى يا درمان كمبود اسيدهاى چرب ضرورى اسيد لينولئيك، لينولينك، آراشيدونيك، همچنين تأمين كالرى موردنياز.

iconمیزان مصرف

بالغين: روزانه 500 تا 1500ml همراه با محلول قندى و محلول اسيدهاى آمينه، سرعت تزريق در 10 دقيقه اول 20 قطره در دقيقه و پس از آن طى نيم‌ساعت به‌سرعت 60-40 قطره قابل افزايش است.
كودكان: روزانه 5 تا 40ml/kg به‌صورت وريدي.

icon عوارض جانبی

iconمراقبت ها

iconتداخلات دارویی

iconسایر توضیحات

ملاحظات پرستاري:
توصيه‌ها:
اين تركيب به‌عنوان قسمتى از تغذيه وريدى (TPN) مي‌بايد از راه وريدي‌هاى محيطى بزرگ يا وريد مركزى (به‌وسيله كاتتر تجويز شود).
اين تركيب مي‌ـواند حداكثر 60% از كالرى موردنياز بيمار را تأمين كند، 40% ديگر بايد با استفاده از محلول قندى و اسيدهاى آمينه تأمين شود.
ـ در صورت مشاهده تشکيل سطوح مشخص در امولسيون چربى از مصرف آن خوددارى کنيد.